Skip to content
Bankbiljetten

‘Zorgpremies pas op laatste moment bekend’

Met nog slechts zes dagen te gaan tot alle zorgpremies voor 2018 bekend moeten zijn, hebben nog maar twee zorgverzekeraars hun premies gepubliceerd, constateert vergelijkingssite Geld.nl.

De premies voor het nieuwe jaar moeten nu een week eerder bekend zijn dan voorgaande jaren. De deadline ligt op 12 november. Tot nu toe zijn alleen de premies van Stad Holland en de basispremie van DSW bekend. Volgens de vergelijkingssite zijn er voor 2018 weinig veranderingen in de basisverzekering waar verzekeraars rekening mee moeten houden. “Dus het lange wachten is puur een concurrentieafweging. Tegelijkertijd willen ze zelf wel zo lang mogelijk de kans hebben om in te spelen op de premies van de anderen, waardoor iedereen dus op elkaar zit te wachten.”

Concurrenten
De grote concurrenten van DSW houden hun kaken stijf op elkaar over wanneer ze hun premies bekend gaan maken, bleek onlangs uit een rondgang. Achmea (Zilveren Kruis), VGZ, CZ en Menzis hebben in Nederland bijna 90 procent van de zorgverzekeringsmarkt in handen.
Uit een onderzoek van de Consumentenbond bleek onlangs dat consumenten in de afgelopen jaren het meest tevreden waren over de kleinere zorgverzekeraars DSW, ONVZ en PNOzorg. De dienstverlening van de vier grootste scoorde minder goed. (ANP)

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Het gaat nergens om. Oh nee wacht het gaat niet om de zorg verzekerden maar om de zorgverzekeraars

    Schandalig. Je hebt nauwelijks tijd om te controleren of wat gedekt werkt in dit jaar ook gedekt is volgend jaar (voorbeeld lazeren oog floaters)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief