Skip to content
Gsm Telefoon

Zorginstituut wint ICT-award met toepassing blockchain

Mijn Zorg Log van Zorginstituut Nederland is verkozen tot ICT-project van het jaar in de zorg. Zowel de vakjury van de Computable Awards 2017 als het publiek waren onder de indruk van de toepassing van blockchain-technologie voor de zorg.

Met de Mijn Zorg Log-app kunnen de cliënt, zorgverleners en familie samen een digitaal logboek bijhouden. Ze beschikken daardoor op ieder moment over de actuele informatie. De cliënt bepaalt wie toegang heeft tot de informatie.

Blockchain
In de applicatie wordt voor het eerst blockchain-technologie toegepast in de zorg. Blokchain is een cryptografische internettechnologie die is gebaseerd op een decentraal gedistribueerde database. Dit zorgt er voor dat een blokketen te kraken noch te censureren is. Om die reden is blockchain bij uitstek geschikt voor de opslag en uitwisseling van gevoelige medische informatie. Volgens de betrokkenen is Mijn Zorg Log baanbrekend op het gebied van privacy. Blockchainspecialist Ledger Leopard ontwikkelde de gecertificeerde blockchaintoepassing in opdracht van het Zorginstituut.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief