Skip to content

Zorg voor elkaar Breda

Het is stil op straat, maar Bredanaars zijn volop in beweging


In uitzonderlijke tijden gebeuren uitzonderlijke dingen. Om verspreiding van het virus tegen te gaan, blijken mensen bereid een stapje terug te doen. Tegelijkertijd zetten zij een stapje extra, om kwetsbare mensen een helpende hand toe te steken. Zo zijn er talloze hartverwarmende initiatieven op gang gekomen. Ja, het coronavirus houdt Breda in zijn greep. Het brengt veel zorgen met zich mee. Maar ondanks dat, verbroedert het ook en brengt het inwoners (online) bijeen. Dat is fantastisch om te zien en dat juichen we dan ook van harte toe. En daar waar het nog onvoldoende lukt om vraag en aanbod voor de ondersteuning van kwetsbare Bredanaars samen te brengen biedt het netwerk Zorg voor elkaar Breda vanaf vandaag ook uitkomst. Op www.zorgvoorelkaarbreda.nl kunnen inwoners, instellingen en particuliere initiatieven via een formulier aangeven welke vraag of welk aanbod zij hebben. Bellen kan ook, via 076 – 525 15 15. Een team van medewerkers zit klaar om vraag en aanbod zo goed mogelijk aan elkaar te koppelen.

Zorg voor elkaar Breda is en blijft het punt waar mensen met vragen voor hulp en ondersteuning terecht kunnen. Dat centrale loket breiden we nu uit voor een drietal zaken. 

 • Telefoontjes van inwoners. We zien dat het aantal telefoontjes van inwoners toeneemt. Mensen zitten met vragen en zorgen. Soms bellen zij ook gewoon voor een praatje. Bijvoorbeeld omdat ze nog maar weinig sociale contacten hebben. 
 • Verzoeken van zorgaanbieders. Een aantal van hen vraagt om extra ondersteuning. Organisaties in de verpleging en thuiszorg moeten nu hun prioriteiten soms aanpassen. Bijvoorbeeld omdat de zorgverlening aangepast moet worden. Of omdat er minder mensen inzetbaar zijn door het coronavirus. Hierin denken wij graag met hen mee. Hoe we met creatieve oplossingen de ondersteuning aan kwetsbare inwoners kunnen blijven bieden. Of op een ándere manier kunnen invullen. 
 • Maatschappelijke initiatieven. Voor sommige van hen is het lastig om de juiste weg te vinden. Ook hen willen we verder helpen. Door nog intensiever samen te werken binnen het netwerk Zorg voor elkaar Breda. Door de extra inzet van medewerkers van MOOIWERK. En door het vormen van één loketfunctie. Zo brengen we vraag en aanbod nu sneller samen. 

 Miriam Haagh zegt: “De coronacrisis maakt veel los in de maatschappij. Het leidt tot onrust en vragen. Maar het leidt ook tot talloze mooie en hartverwarmende initiatieven. We zien dat Bredanaars echt oog hebben voor elkaar. Dat maakt me trots. Veel spontane initiatieven lopen vanaf het eerste moment goed. Mensen weten elkaar te vinden. Vraag en aanbod komen snel samen. Dat is goud waard. Voor sommige inwoners en instellingen is het moeilijker de juiste weg en match te vinden. Juist díe mensen en instellingen willen wij helpen. Zodat vraag en aanbod echt samen komen. Op die plekken waar het nodig is.” 

Op de website www.zorgvoorelkaarbreda.nl is een speciaal formulier aangemaakt. Voor mensen die iets willen betekenen voor een ander. Ook particuliere initiatieven, en instellingen die extra ondersteuning nodig hebben, kunnen zich hier melden. Liever telefonisch contact? Dat kan op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer: 076 – 525 15 15. 

Dit bericht heeft 1 reactie

 1. Wellicht kan ik iets betekenen als vrijwilliger voor Breda gelijk.
  Ik heb namelijk een NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Graag wil ik in contact komen met Breda gelijk.
  Tel. nummer en E-mailadres heb ik ingevuld.
  Met vriendelijke groet,
  Hans Deurloo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief