Skip to content
Aan Het Werk

Zelf beschut werk aanvragen succes

Sinds begin dit jaar kunnen mensen met een zware arbeidsbeperking zelf beschut werk aanvragen bij het UWV. Voorheen ging dat uitsluitend via de gemeente. Ruim 60 procent van de eigen aanvragen wordt gehonoreerd. Onder deze regeling dienden afgelopen jaar ruim 1.200 mensen zelf een aanvraag in bij uitvoeringsorganisatie UWV.

Beschut werk is bedoeld voor mensen die veel begeleiding of aanpassingen van de werkplek nodig hebben. Meestal gaat het om werkplekken die niet door gewone werkgevers kunnen worden aangeboden. Aanvragen via de gemeente kan ook nog, maar die maakt soms andere keuzes, zoals mensen sneller verwijzen naar dagbesteding in plaats van naar beschut werk. Daarbij kan het langer duren voordat het advies is behandeld, omdat er een extra partij tussen zit.

Hoe aanvragen?
Meer informatie over aanvragen bij het UWV vindt u hier:

Bij een positief advies van het UWV gaat u naar uw gemeente en bekijkt u samen met uw gemeente welk werk bij u past en hoeveel uur u gaat werken. Het is goed om te weten dat het gaat om een baan met salaris bij de gemeente of een andere werkgever, tegen in ieder geval het minimumloon. Samen met u kijkt uw gemeente welke extra begeleiding of aanpassingen van het werk nodig zijn, zodat u uw werk goed kunt doen.

Hulp bij aanvragen.
Mensen die aanvullende vragen hebben over het aanvragen van een beoordeling voor beschut werk kunnen contact opnemen met hun gemeente, het UWV of met de onafhankelijke cliëntondersteuning in hun gemeente. De onafhankelijke cliëntondersteuner is er voor u en kan u helpen bij het aanvragen van de beoordeling. Vraag ernaar bij het UWV of bij uw gemeente.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief