Skip to content
Controler

XBOX-Controler voor mensen met beperking

Microsoft heeft zijn Xbox Adaptive Controller aangekondigd. De platte controller is bedoeld voor gebruikers die door een fysieke beperking niet goed met een normale controller overweg kunnen en kan uitgebreid worden met allerlei accessoires.

De platte controller heeft twee grote platte programmeerbare knoppen, maar aan de achterkant zit ook een hele rij 3,5mm-aansluitingen, waar losse accessoires van derden op aangesloten kunnen worden om knoppen te simuleren. Dat maakt het mogelijk om gepersonaliseerde controllers en knoppen aan te sluiten, die bijvoorbeeld met een voet of mond bediend kunnen worden. De Xbox Adaptive Controller is geschikt voor de Xbox One-console, maar kan ook in combinatie met een pc gebruikt worden. Microsoft heeft de hardware ontwikkeld in samenwerking met organisaties zoals de AbleGamers Charity en de Cerebral Palsy Foundation. Ook heeft Microsoft gamers met een beperking betrokken bij de ontwikkeling.
Het is mogelijk om de Adaptive Controller te gebruiken in samenwerking met een gewone controller met de al bestaande copilotfunctie. Daarbij worden twee controllers gekoppeld tot één virtueel exemplaar en kunnen twee spelers samen een spel besturen. Microsoft gaat de Xbox Adaptive Controller later dit jaar verkopen voor 100 dollar. Een europrijs is nog niet bekendgemaakt. Het bedrijf heeft een uitgebreide blog online gezet met daarin verhalen van gamers met een beperking en voorbeelden van hoe de controller gebruikt kan worden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief