Skip to content
Pil

Wisselen van medicijnen

In de apotheek krijgen patiënten vaak een ander medicijn mee dan zij gewend zijn. Dit komt door verschillende vormen van medicijninkoop van zorgverzekeraars en apothekers. Patiënten wisselen dan naar een ander merk met dezelfde werkzame stof. Een 15-tal patiëntenorganisaties is geïnteresseerd in de ervaringen van patiënten met het wisselen van medicijnen.

Gebeurt dit wel eens: u komt in de apotheek en krijgt opeens een ander medicijn mee dan u gewend bent? Zelfs in het geval als uw huisarts of specialist u geen ander medicijn heeft voorgeschreven? Ieder jaar krijgen bijna 1 miljoen mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa en andere chronische aandoeningen een ander merk medicijn mee van hun apotheker dan de huisarts of specialist voorschreef.

Onderzoek wisselen medicijnen.
In de afgelopen jaren ontvingen verschillende patiëntenorganisaties hierover al veel klachten van patiënten. Met een gezamenlijk onderzoek willen ze daarom aantonen welke problemen patiënten precies ondervinden door het wisselen van medicatie. Hiermee kunnen zij helpen om de zorg te verbeteren. Doet u mee? De resultaten van deze vragenlijst gebruiken zij om overheid en zorgverzekeraars inzicht te geven in de gevolgen van wisselen van medicijnen voor individuele patiënten. Wij willen graag met hen bespreken op welke manier hierin verbetering kan worden gebracht.

Voor meer informatie over de vragenlijst kunt u mailen naar    xanavanjaarsveld@longfonds.nl.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief