Skip to content
Wintercircus

Wintercircus ook leuk voor slechtzienden

Wintercircus Arletta Hanson staat zaterdag in de Bussel in Oosterhout met een  show voor het hele gezin. De voorstelling ‘Fraaie Fratsen’ is ook toegankelijk gemaakt voor mensen met een visuele beperking door de Stichting Komt het Zien! Circus Arletta Hanson is het eerste circus dat gebruikmaakt van blindentolken die net als een radioverslaggever tijdens de hele voorstelling vertellen wat er te zien is.

Hanson staat bekend als de Nederlandse versie van Cirque du Soleil. Op het toneel staat een compleet pretpark. In dit decor brengen messenwerpers, acrobaten en clowns hun acts. De voorstelling van 12.30 uur wordt door Stichting Komt het Zien! toegankelijk wordt gemaakt voor blinde en slechtziende mensen. Het verslag van de blindentolken is live te volgen via een speciale koptelefoon. Ook als er iets mis gaat, vertellen de tolken wat er gebeurt, zoals eind december in Apeldoorn waar twee artiesten gewond raakten bij het Wheel of Death.

Voelplein
Voor de show krijgen mensen met een visuele beperking een speciale introductie op een zogeheten voelplein. Hier kunnen de gasten de maquettes van het decor, attributen uit de voorstelling en alle circusartiesten in kostuum aanraken. Er wordt uitleg geven en alles mag getast of van heel dichtbij bekeken worden. Zo voel je het eelt op de handen van luchtacrobaten of hun enorme spierbundels.

‘Fraaie Fratsen!’ staat zaterdag 13 januari om 12.30 en 16.00 uur in Theater de Bussel. De voorstelling van 12.30 uur is ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterdebussel.nl of via 0162-428600. Meer informatie over Wintercircus Arlette Hanson staat op www.wintercircus.nl.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief