Skip to content
Minister Hugo De Jonge

Wijkverpleging voert actie

De wijkverpleegkundigen komen in actie. Ze zijn wel blij dat bepaalde bezuinigingen niet doorgaan, maar dat is ze niet genoeg. Er moet een plan komen om meer armslag te krijgen in de zorg zelf en dan om te beginnen door minder administratieve druk.

Daarom gaan ze één dag lang, 20 november, alleen die administratie doen die ten goede komt aan cliënt of patiënt. ‘Staken is geen geschikt middel, omdat het ten koste gaat van de cliënten. Vandaar deze actie, die juist méér zorg oplevert’, aldus een woordvoerder van beroepsvereniging van verplegenden en verzorgenden V&VN. Daarom laten ze de urenregistratie zitten, de doelgroepenregistratie en de mappen voor de inspectie.

Noodplan.
V&VN pleit voor een noodplan om het personeelstekort in de zorg aan te pakken. Dat tekort dreigt steeds erger te worden, ook al doordat veel verplegenden zich ziek melden of kiezen voor iets anders wegens de werkdruk. ‘Ik heb het begrepen en snap het heel goed’, reageert minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid op de aankondiging dat er actie komt. Hij heeft volgende week een gesprek met de wijkverpleegkundigen. Het gaat dan over de aanpak van administratieve lasten en wat er nodig is om te zorgen voor voldoende mensen. Er is volgens hem voldoende geld om extra personeel aan te nemen, maar er zijn op dit moment onvoldoende mensen om die vacatures op te vullen. ‘Daar zullen we fors mee aan de slag moeten.’

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief