Skip to content
Wajonger Tegen Muur

Wajonggroep biedt lege portemonnee aan Tweede Kamer aan

Dinsdag 21 november bieden Wajongers in de Tweede Kamer hun lege portemonnee aan een delegatie van de commissie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan.

Tienduizenden Wajongers zijn vanaf 1 januari 2018 de dupe doordat zij er volgend jaar flink op achteruit gaan. In het regeerakkoord is afgesproken dat mensen met een beperking in het nieuwe jaar ruim 5 procent op hun uitkering worden gekort. De maatregel raakt de meest kwetsbare groep. FNV vindt de korting dan ook onnodig en onrechtvaardig.

Geen banen voor Wajongers
Volgens een woordvoerder van de FNV zegt het kabinet dat iedereen profiteert van de economische groei. Maar dat is absoluut niet waar. Daarnaast heeft de overheid niet voldaan aan de afspraak dat er voldoende banen zouden worden gerealiseerd. Wajongers die wel willen werken, kunnen simpelweg geen baan vinden. En daarvoor worden ze dan ook nog eens gestraft. Als het aan het nieuwe kabinet ligt, gaan 70.000 Wajongers met arbeidscapaciteit vanaf 1 januari 2018 van 75 procent naar 70 procent van het minimumloon. Concreet betekent dit dat ze 80 euro per maand minder te besteden hebben. Deze bezuiniging is door de economische opleving absoluut niet meer nodig en raakt de meest kwetsbare groep. Een groep die van een sober inkomen moet leven, vaak geen baan kan vinden en ook nog extra zorgkosten heeft. FNV roept daarom de commissie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op om de korting op de Wajonguitkering niet door te laten gaan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief