Skip to content
Vraagapp

VraagApp voor mensen met verstandelijke beperking

Met VraagApp krijgen mensen met een licht verstandelijke beperking snel antwoord van vrijwilligers op hun dagelijkse vragen. De app is vanaf vandaag beschikbaar voor iedereen in Nederland. Om vragen te stellen is een abonnement nodig. In de voorverkoop zijn door instellingen al ruim 3000 abonnementen afgenomen.

Mensen die vaak alledaagse vragen hebben, kunnen via hun instelling een abonnement krijgen of zelf voor €12 per jaar een abonnement aanschaffen. Met het abonnement kunnen onbeperkt vragen gesteld worden. Vragen worden getypt of ingesproken. Een vraag wordt automatisch verzonden naar een paar vrijwilligers tegelijk. De eerste die de vraag wil beantwoorden, komt in een chatgesprek met de vragensteller. Zo krijgen vragenstellers snel antwoord. Middels toezicht op de gesprekken wordt de kwaliteit bewaakt. Er zijn daarnaast uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen.

Problemen voorkomen
VraagApp wil er voor zorgen dat mensen met een verstandeijke beperking zelfstandiger kunnen leven. Michiel Zeeuw is ervaringsdeskundige en werkzaam bij de belangenvereniging LFB, initiatiefnemer van VraagApp. “Veel mensen met een lichte verstandelijke beperking hebben een smartphone. Zij hebben regelmatig vragen waar zij hulp bij nodig hebben. Via VraagApp stellen ze bijvoorbeeld vragen over het huishouden, openbaar vervoer of een brief die ze niet snappen.”

Klik hier voor meer informatie over de VraagApp

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Ik vind het leuk dat mensen met verstandelijke beperking voor alleen maar € 12 per jaar hun vragen aan vrijwilligers kunnen stellen! Mijn zus zit in zo’n situatie, en ik denk dat zo’n app haar veel kan helpen! Gelukkig is haar situatie niet zo erg, en ze is zelf op zoek naar een baan, maar toch heeft ze soms zo’n hulp nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief