Skip to content
Patient In Revalidatiecentrum

VPRO documentaire ‘Stuk’

Wat blijft er van je over als je oude leven in één klap voorbij lijkt? Dat kun je zien in de vierdelige documentaireserie van de VPRO over revalidatie.

De serie geeft op indrukwekkende wijze een beeld waar patiënten en behandelaars dagelijks voor staan. Wat gebeurd er als je oude leven in één klap voorbij lijkt. Revalideren is een intensief proces dat je samen doet met familie en een team van professionals.

Nieuw leven
Patiënten worden gevolgd tijdens de periode die zij in het revalidatiecentrum doorbrengen. We zien hoe ze werken aan hun nieuwe leven. Dat veranderd enorm door een ongeval of een ernstige ziekte. In de serie worden patiënten en ook enkele professionals gevolgd.

Vergrootglas
De VPRO zegt over de serie: “We bekijken het dagelijks leven van de patiënten (en hun verzorgers) als met een vergrootglas. Hierdoor wordt het revalidatiecentrum tot een miniatuurwereld waar mensen op de grenzen stuiten van hun bestaan.

Hoe verder
In Stuk worden alle dromen en plannen doorlopend bijgesteld. Mensen moeten zich gedwongen om niet alleen intensief bezig te zijn met hun lichamelijk herstel. Het gaat ook om de grote vraag wat ze willen met de rest van hun leven nu bijna niks meer is wat het was.”

De serie ‘Stuk’  wordt vanaf woensdag 23 januari uitgezonden om 20.25 uur op NPO 2.

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Een erg interessante docu lijkt me, ik ga hem zeker kijken. Ik zie veel mensen in mijn omgeving die door corona moeten revalideren, omdat ze op de langere termijn schade over houden. Ik hoop dat revalidatie ze hierbij kan helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief