Onbekend maakt onbemind
Dat geldt voor veel mensen met een beperking. Als andere mensen hen niet kennen, weten ze niet dat het ook gewone mensen zijn. De meeste mensen in deze werkgroep hebben zelf een lichamelijke beperking. Zij geven voorlichting. Zo leren andere mensen hoe het leven met een beperking is. En dat ze net als iedereen mee willen doen. Gelijkwaardig zijn. En er bij horen.
Dit doen we
- We bezoeken basisscholen om te vertellen hoe het is om te leven met een beperking. De leerlingen mogen ook ervaren hoe het is om in een rolstoel te rijden. Ze kunnen ook voelen hoe het is om niet te kunnen zien. En met een geleidestok te lopen
- Ook vertellen we hoe het is om jonge mantelzorger te zijn. Hoe het is om al jong de (kop)zorg te hebben voor een familielid met een beperking of verslaving.
- We werken mee aan de projectweek op Avans. Studenten fysiotherapie leren hoe ze rekening kunnen houden met mensen met een beperking. Hoe leer je iemand een oefening te doen die niet kan zien?
- We geven trainingen aan politici en ambtenaren van de gemeente. Zij kunnen dan zelf ervaren hoe het is om een beperking te hebben. Zo merken ze wat mensen met een beperking nodig hebben om mee te kunnen doen. Dat helpt hen als ze het beleid willen verbeteren.
- We organiseren elk jaar de Sportief Tour. Kinderen met en zonder beperking sporten dan samen. Daardoor krijgen ze meer begrip voor elkaar.
- Ieder jaar organiseren we de Zorgmarkt Breda. Ouders van kinderen met een beperking vinden hier veel informatie. Denk aan begeleiding en logeeropvang. Of waar je kind met een beperking kan sporten. Dit jaar ben je op 3 juni welkom van 10.00-15.30 uur bij Curio op de Biesdonkweg 33, Breda.
Bel: 06 45 46 50 71 of mail naar: zorgmarktbreda@kpnmail.nl