Skip to content
Support

Volop te doen op Support 2018

Van woensdag 30 mei tot en met zaterdag 2 juni wordt in de Jaarbeurs in Utrecht Support 2018 gehouden. De beurs richt zich op mensen met een lichamelijke beperking en op mensen in hun directe omgeving, van mantelzorger tot (zorg)professionals. Thema is ‘Onbeperkte mogelijkheden’. Dit loopt als een rode draad door alle activiteiten.

Op Support vindt de bezoeker een groot aantal leveranciers van hulpmiddelen die het leven van iemand met een beperking makkelijker kunnen maken. Een hoek van de beurs is speciaal ingericht met kleine hulpmiddelen van een rolstoelopbergtas en automatische garde tot wegwerp verzorgingsproducten en drinkbekers. Er is ook een uitgebreid programma met workshops en presentaties. Er zijn zes verschillende theaters met ruim honderd presentaties. Onderwerpen variëren van Inclusie tot Reis de wereld rond en het Exoskelet. De onderwerpen zijn gegroepeerd naar de thema’s Toegankelijkheid, Welzijn, Ervaring, Wegwijs, Letselschade en Academie.

Johan Cruyff Court
Sporten en bewegen is belangrijk. Daarom legt de Johan Cruyff Foundation een Cruyff Court aan. Op deze sportvloer presenteren beoefenaars de meest uiteenlopende sporten. Zelf meedoen kan natuurlijk ook. De interesse in aangepast skiën groeit. Daarom komt ‘Aangepaste wintersporten NL’ naar Support met een roller(ski)baan voor aangepast zittend en staand skiën, en aangepast snowboarden. Uiteraard met deskundige begeleiding op de baan. Grossier in gouden plakken Bibian Mentel zal zaterdag 2 juni op de baan aanwezig zijn.

Pleinen
Er is ook een Onbeperktplein. Op dit plein is elk moment van de dag een keur aan activiteiten. Van rolstoeldansen en modeshows tot demonstraties met hulphonden en de vertolking van het wheel chair maffia lied. Op het Onbeperktplein ook iedere dag een Goededoelen Pitch, gepresenteerd door Marc de Hond. Ook aan de jeugd is gedacht. Er is een samenspeelplek voor kinderen. De speeltuin is zo ingericht dat kinderen met én zonder beperking samen kunnen spelen. Kinderen kunnen zich vermaken met een waterbed, een muziektoestel, zand- en voelbakken en sensorische beplanting.KreaDoe is hét event voor iedereen die houdt van handgemaakt en DIY. Op Support de dependance van dit succesvolle event, met speciale workshops sleutelhangers maken, scrapbooking en sieraden maken.
Op het Aangepaste Reizenplein presenteren reisaanbieders de mogelijkheden.

Zelf proberen
Het is handig dat op Support zoveel verschillende rolstoelen te vinden zijn. Bezoekers kunnen de nieuwste modellen testen op twee testparcoursen: één voor handrolstoelen en één voor elektrische rolstoelen. Altijd populair op Support is het autotestparcours in samenwerking met de RAI vereniging. Ook dit jaar kan de bezoeker op het buitenterrein auto’s bekijken in de showroom en zelf een testrondje maken.

Adviespunt
Het Adviespunt is een samenwerking tussen Per Saldo, Mezzo en het Nationale Zorgnummer. Bezoekers kunnen er terecht met uiteenlopende vragen. Daarnaast geven organisaties (juridisch) advies. Uitstekend vertrekpunt om ingewikkelde kwesties op te lossen. Op 31 mei tussen 14.00 en 16.30 uur kunnen werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers elkaar ontmoeten op de Meet & Greet XL. Wie goed beslagen ten ijs wil komen volgt die dag om 11.45 uur of 12.45 uur de workshop ‘Elevatorpitch en netwerken’ (in het Ervaring Theater resp. Toegankelijkheid Theater.

Meer informatie: http://www.supportexpo.nl/nl-NL/Bezoeker.aspx

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief