Skip to content
Frietkraam Spanjersgat

Volgend jaar gehandicaptenparkeerplaatsen bij Spanjaardsgat Festival weer bruikbaar

De gehandicaptenparkeerplaatsen op de hoek van de Vismarktstraat en de Kraanstraat zijn komend jaar tijdens het Spanjaardsgat Festival wel gewoon te gebruiken. Dat stelt het college in antwoord op vragen van de SP.

Inge Verdaasdonk stelde de kwestie aan de orde na opmerkingen van onder meer Marcel Brans van Breda Gelijk. Brans verbaasde zich over de plaats van een frietkraam – precies op een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen – terwijl Breda zich ook graag wil profileren als toegankelijke stad.

Passende oplossing
Het college schrijft dat ‘in overleg met de organisator gezocht (zal) worden naar een passende en veilige oplossing, waarbij de gehandicaptenparkeerplaatsen wel toegankelijk blijven.’ Daarnaast waren er volgens B&W geen aanwijzingen dat er onvoldoende capaciteit was aan deze speciale parkeerplaatsen. “Wel willen we kijken of we mensen voortaan beter kunnen helpen met het verwijzen naar de dichtstbijzijnde parkeermogelijkheden in dergelijke gevallen.”
De bestuurders geven aan dat de eigenaar van de frietkraam daar legaal stond. De parkeerplaatsen vielen binnen het evenemententerrein dat was aangewezen voor het Spanjaardsgat Festival.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief