Skip to content
Rolstoeler Met Dame

VNG zoekt 25 gemeenten die voorop lopen bij VN-verdrag Handicap

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is op zoek naar 25 gemeenten die voorop lopen bij de invulling van het VN-verdrag Handicap. Iedereen die dat wil, kan zijn of haar gemeente nomineren voor het volwaardig laten meedoen van mensen met een beperking en de inzet van ervaringsdeskundigen.

De VNG merkt dat er bij sommige gemeenten enthousiasme is voor het uitvoeren van het VN-verdrag en werken aan een inclusieve samenleving. In deze gemeenten wordt, in overleg met de mensen om wie het gaat, gewerkt aan toegankelijkheid en een lokale inclusie-agenda. Toch valt er op dit gebied nog altijd veel te leren. Daarom start de VNG het Koploper-programma VN-verdrag. Om zo een extra impuls te geven aan de al lopende initiatieven van gemeenten die zich richten op het volwaardig meedoen van inwoners met een beperking. De VNG wil faciliteren dat koplopers en andere gemeenten bij elkaar ‘in de keuken’ kunnen kijken en zo van elkaar kunnen leren. Koplopers moeten aan drie criteria voldoen: toegankelijkheid en inclusie staan hoog op de agenda. Er is sprake van een innoverende aanpak. En de initiatieven dragen bij aan een inclusieve en diverse samenleving.

Aanmelden
Wie zijn of haar gemeente wil nomineren kan een e-mail sturen naar post@iederin.nl of bellen naar 030-720 00 00. Gemeenten kunnen zichzelf ook als koploper aanmelden bij de VNG. Uiteindelijk selecteert VNG samen met de Alliantie VN-verdrag (Ieder(in), Per Saldo, MIND, Coalitie voor Inclusie en LFB) 25 koplopers die als voorbeeld kunnen dienen voor andere gemeenten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief