Logo Hersenstichting

Vier ton subsidie voor klachten patiënten met hersenaandoening

De Hersenstichting geeft in  totaal €400.000 toegekend aan drie projecten die er voor moeten zorgen dat klachten van patienten met een hersenaandoening verminderen.

Jaarlijks lopen in Nederland 19.000 jongeren hersenletsel op. Voor hen is de app Breinstraat ontwikkeld. Deze app is voor jongeren (12-25 jaar) die na een ongeval of ziekte hersenletsel hebben opgelopen. In de app wordt uitgelegd hoe het zorgtraject eruit kan zien. De app vertelt wat er bijvoorbeeld gebeurd met je in het ziekenhuis en daarna. Er wordt duidelijk vertelt wat je kunt verwachten en wat de verderge gevolgen zijn in het dagelijks leven.

Paspoort
In de app kunnen jongeren ook een eigen Hersenletselpaspoort aanmaken. Dat kunnen ze doorsturen naar vrienden, klasgenoten, familie of anderen. Zo kunnen ze hun verhaal een stuk makkelijker vertellen. Met geld wat er nu komt, wordt de Breinstraat-app samen met jongeren uitgebreid en landelijk opgezet.

SpeelsBrein
SpeelsBrein is een doe-boek voor ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar met traumatisch hersenletsel. Het doe-boek is ook prima te gebruiken bij kinderen met kwetsbare hersenen door andere oorzaken, zoals cerebrale parese (CP) of een hersentumor. Het boek staat vol informatie, tips en spelletjes die ouders met alle jonge kinderen kunnen spelen.

Meer bekendheid
Met het geld wat nu vrij komt, kan het nog meer bekend worden gemaakt. Ook gaat men via een onderzoek kijken wat het effect is van het boek.

Met MAF meer mens
Met MAF meer mens is een praktische, gebruiksvriendelijke online training. Het is bedoeld voor mensen met blijvend hersenletsel en voor de mantelzorger(s). Deelnemers leren omgaan met de veranderingen in hun leven. Van overleven naar voluit leven. De (onzichtbare) gevolgen van hersenletsel zijn ingrijpend. Na de revalidatie lopen betrokkenen vaak rond met vragen als ‘Wie ben ik en wat kan ik nog na mijn letsel?

Eigen tempo
De MAF e-learning is specifiek gemaakt voor mensen met hersenletsel en hun naasten. Men kan hiermee in eigen tijd en eigen tempo werken aan persoonlijk herstel. Met Maf meer mens heeft in 2016 de Hersenbokaal gewonnen en kan door middel van deze vervolgsubsidie een groter bereik van de training realiseren zodat meer mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *