Skip to content
Rolstoeler Tankt Benzine

Vermijd extra parkeerkosten door milieumaatregel

Het kabinet werkt aan een voorstel waarmee gemeenten parkeertarieven aan mogen passen als auto’s meer vervuilend zijn. Ieder(in) heeft een brief geschreven aan de regering. Ze zegt dat deze milieumaatregel geen nadelen mag opleveren voor mensen die zijn aangewezen op een aangepaste diesel- of benzineauto.

Tot nu toe mogen parkeertarieven alleen afhankelijk zijn van parkeerduur, parkeertijd, oppervlakte en plaats. Nu wil de regering gemeenten toestaan hun parkeertarieven aan te passen op grond van de uitlaatgasemissies van een auto. Daarbij zouden dan bijvoorbeeld lagere parkeertarieven kunnen gaan gelden voor elektrische auto’s. Meer vervuilende auto’s zouden dan meer moeten gaan betalen.

Aangepaste auto
In Nederland zijn duizenden mensen met een beperking of chronische ziekte aangewezen op hun aangepaste diesel- of benzine-auto. Meestal gaat het om dure aanpassingen op maat, deels gefinancierd door gemeenten en nog lang niet afgeschreven. Deze mensen kunnen niet gemakkelijk overstappen op een elektrische auto. Ze hebben deze auto ook echt nodig om deel te nemen aan de maatschappij.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief