Skip to content
Taxibordje

Vergoeding zittend ziekenvervoer immuumtherapie

Patiënten die immuuntherapie ondergaan, kregen zittend ziekenvervoer vanuit de basisverzekering niet vergoed. Mede door inspanningen van Radar werd de vergoeding per 1 januari 2018 aangepast. Goed nieuws voor immuuntherapiepatiënten!

In april vertelde Jan Derk Siebenga zijn verhaal in het televisieprogramma Radar. Hij heeft nierkanker en ondergaat daarvoor immuuntherapie. Siebenga blijkt niet in aanmerking te komen voor zittend ziekenvervoer, omdat hij immuuntherapie ondergaat. Bij radiotherapie, zoals chemo en bestraling, wordt zittend ziekenvervoer wel vanuit de basiszorg vergoed. De therapie maakt Siebenga suf en hij is daardoor niet in staat om dan nog auto te rijden.

Toch vergoeding
De uitzending maakte een hoop los. De Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) had aangegeven de zaak van Siebenga te onderzoeken. Dit omdat verzekeraars in soortgelijke gevallen in het verleden, zoals Menzis, coulance hebben aangeboden. Op 20 mei 2017 werd duidelijk dat patiënten die immuuntherapie ondergaan vanaf 2018 zittend ziekenvervoer vergoed krijgen. Dat is dan vanuit de basisverzekering geregeld.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief