Skip to content
Handicap Onzichtbaar

Verder kijken dan zichtbare handicap blijkt lastig.

In Nederland leven 2,3 miljoen mensen met een handicap. Zij krijgen soms ongepaste reacties. Hierdoor krijgen deze mensen het gevoel dat hun handicap centraal staat. HandicapNL start daarom de campagne ‘mijn beperking is onzichtbaar’.

Met deze campagne hoopt HandicapNL te werken aan meer begrip voor mensen met een beperking. Het doel is om aandacht te krijgen voor de sociale problemen achter de zichtbare handicap.

Ongemakkelijk
Mensen met een handicap merken vaak dat anderen ongepast of ongemakkelijk reageren. Hierdoor komt niet de persoon zelf maar de handicap centraal te staan. Het is voor mensen lastig om voorbij een zichtbare beperking te kijken. Het is vaak het eerste en enige dat iemand ziet.

Hoe omgaan met handicap.
Volgens onderzoek door HandicapNL weet 29 procent van de ondervraagden niet goed hoe ze moeten omgaan met mensen met een verstandelijke beperking. Bij een lichamelijk beperking weet achttien procent dat niet.

Meer weten: www.handicap.nl

 

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Geachte lezer, lezeres,

    er staat op deze pagina wel “Verder kijken dan zichtbare handicap blijkt lastig.” maar het blijkt ook lastig voor VOORAL de Gemeente, om verder te kijken dan het UITERLIJK.. want achter het uiterlijk van een op het eerste gezicht kerngezonde kerel, zit soms, zoals ook in mijn geval, wel dégelijk een verborgen “handicap” die aan de buitenkant niet zichtbaar is: FHM wat staat voor Familiaire Hemiplegische Migraine. Daarnaast heb ik nog andere beperkingen, waarvan op het eerste gezicht niets te zien is.. Gemeente denkt “gezonde kerel, kunnen we wel komkommers laten plukken” omdat zij maar één doel voor ogen hebben: mij uit de bijstand “schoppen” waar ik helaas sinds ruim 1 jaar in zit.

    Veel instanties hebben geen begrip voor mensen met een handicap, of deze nu zichtbaar is of onzichtbaar.. en daar moet verandering in komen vind ik..!!

    1. Hai Kevin,

      In dit artikel staat dat mensen met een zichtbare beperking last hebben van de manier waarop zij reacties krijgen. Uit jouw reactie begrijp ik dat het juist voor mensen met een onzichtbare beperking lastig is om begrip te krijgen. Ik denk dat vooral uitleg geven aan anderen over je mogelijkheden, helpt om begrip te krijgen. We zullen keer op keer moeten uitleggen wat nodig is om deel te nemen aan de maatschappij, met de beperking die je hebt. Veel succes en ik hoop dat je passend werk weet te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief