Skip to content
Natascha Pfeiffer

Uitblinker Natascha helpt jongeren met een beperking

Natascha Pfeiffer (22), vierdejaars student aan MBO Utrecht, is in de race om Uitblinker van 2017 te worden. De landelijke wedstrijd, jaarlijks georganiseerd door Dit is mbo, is om te laten zie hoe belangrijk en leuk het middelbaar beroepsonderwijs is.

Natascha volgt met plezier haar studie, heeft vrijwilligerswerk gedaan in Ethiopië en heeft een passie voor het vak dat ze aan het leren is: verpleegkunde. Maar Natascha is doof geboren. Met gehoorapparaten en zonder tolk volgt ze haar studie en loopt ze stages in de zorg. Doof zijn ziet ze overigens niet als een beperking. Natascha: “Ik kan me voorstellen dat anderen het knap vinden wat ik doe, maar ik ervaar het zelf als doodnormaal. Ik doe dingen die ik leuk vind, net als andere horende studenten. Dankzij mijn handicap ben ik sterker geworden.”

Toffe school
Toch realiseert de studente zich ook dat het niet bij alle jongeren met een handicap zo makkelijk gaat. “Ik zie ook jongeren met een handicap die met hun opleiding stoppen, omdat zelfs de school bedenkingen heeft. Ik heb geluk. Ik heb toffe docenten en zij helpen mij graag.” Mocht ze de Uitblinkers-wedstrijd winnen, dan is dat ook iets waar ze zich hard voor wil maken: het wegnemen van vooroordelen binnen het onderwijs én het bedrijfsleven. Tot die tijd blijft ze niet stil zitten. Zo heeft ze het al voor elkaar gekregen dat het woord ‘uitblinker’ toegevoegd is aan het Gebarenwoordenboek: één hand beeld een stabiele grond uit terwijl de andere hand met de vinger naar boven schiet. Natascha: “Het straalt uit dat iemand iets heeft bereikt wat ze niet had gedacht.”

Stemmen op Natascha kan via: www.ditismbo.nl/ambassadeurs/2017

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief