Skip to content

Toegankelijkste stad van Europa deelt uit

Op 4 december won  Breda de Access City Award. In Europese wedstrijd bleef de Baroniestad 51 andere Europese gemeenten voor. Met het winnen van deze Acces City Award  wordt opnieuw een enorme stap gezet in het versterken van de toegankelijkheid van de stad. Dit kan niet zonder de ondernemers, vandaar dat – net na Sinterklaas – de ondernemers een mooi geschenk krijgen.

Op maandag 10 december 2018 wordt Breda vanaf 15.00 uur ‘besmet’ met toegankelijkheid. Vanuit het gebied ‘Oranje Zuid’ (startlocatie met een verrassingsbezoek) en vanuit andere delen van de stad wordt een grote actie gehouden. Studenten gaan naar de ondernemers in het centrum toe. Met bakfietsen vol met smakelijke attenties worden bijna 1000 (!) plaatsen aangedaan. Het officiële startsein is maandagmiddag om 15.00 uur op het Van Coothplein,

Claim je €500,-
Naast de smakelijke verrassing voor de ondernemer krijgen ze allemaal ook een waarde cheque van maar liefst vijfhonderd euro. Met dit bedrag kunnen ondernemers  direct aanspraak maken op het Toegankelijkheidsfonds. Ondernemers kunnen tot dit bedrag investeren om hun pand beter toegankelijk te maken. Uit ervaringen tot nu toe blijkt dat er heel veel gedaan kan worden met deze €500,-. En betere toegankelijkheid betekend ook   meer betalende  bezoekers.

Verdubbelaar
Net als de fameuze ‘gouden wikkel’ uit de film Sjakie en de Chocoladefabriek worden in de uitgedeelde lekkernijen enkele verdubbelaars verstopt. De ondernemer die al etend met zijn personeel dit aantreft heeft recht op 2×500 euro en kan daardoor een groter beroep doen op het Toegankelijkheidsfonds 2018. Het ronddelen van de cheques en de verdubbelaars zal plaatsvinden vanaf maandag 10 december tot en met vrijdag 14 december.

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief