Skip to content

Het leven zit vol uitdagingen

Voor mensen met een beperking geldt dit vaak letterlijk. Een deur met een hoge drempel. Een onduidelijke website of een ober met haast. In deze werkgroep doen we ons best om Breda meer toegankelijk te maken. We proberen te zorgen dat iedereen overal naar toe kan en mee kan doen.

Dit doen we

  • We geven advies over buitenterreinen en openbare gebouwen. Soms vragen instellingen of bedrijven ons daar om. Soms doen we het uit onszelf omdat we zien dat de inrichting of de bouw meer toegankelijk kan.
  • We denken mee over het openbaar vervoer. Hoe kan dat meer toegankelijk gemaakt worden. En over hulp voor mensen die nu met de deeltaxi reizen, maar die eigenlijk met het openbaar vervoer willen reizen.
  • Onze ervaringsdeskundige vrijwilligers gaan zelf op pad. Zo ervaren ze of een stoep goed toegankelijk is. Is een hellingbaan goed? Kun je in een nieuwe bioscoop?
    Niet alleen voor mensen in een rolstoel. Maar ook voor mensen met een andere beperking.

Toegankelijkheidsfonds

De gemeente Breda wil dat iedereen kan meedoen. Ook mensen met een beperking.

Een goede toegankelijkheid van gebouwen is heel belangrijk. Dan moet je soms iets aanpassen. De gemeente wil eigenaren en beheerders van gebouwen graag ondersteunen.

Daarom is het toegankelijkheidsfonds ingesteld.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief