Het leven zit vol obstakels

Het leven zit vol obstakels. Voor mensen met een beperking geldt dit vaak letterlijk: een deur met een hoge drempel, een onduidelijke website of een ober met haast. Daarom doen we in deze werkgroep al jaren ons best om Breda toegankelijker te maken. We proberen te zorgen dat iedereen overal naar toe kan en mee kan doen in de maatschappij.

Dit doen we

  • We geven advies over buitenterreinen en openbare gebouwen. Soms vragen instellingen of bedrijven ons daar om. Soms doen we het uit onszelf omdat we zien hoe de inrichting of de constructie toegankelijker kan.
  • We denken mee over het openbaar vervoer. Over hoe dat toegankelijker gemaakt kan worden. En over hulp voor mensen die nu met de deeltaxi reizen, maar die eigenlijk met het openbaar vervoer willen reizen.
  • Onze ervaringsdeskundige vrijwilligers gaan zelf op pad om te ervaren of een stoep, een hellingbaan of een nieuwe bioscoop goed toegankelijk is. Niet alleen voor mensen in een rolstoel, maar ook voor mensen met een andere beperking.

Toegankelijkheidsfonds

 Het fonds moet gezien worden als een impuls voor eigenaren of exploitanten om de toegankelijkheid van gebouwen voor mensen met een beperking, te vergroten. Het is bedoeld voor het verrichten van aanpassingen aan niet gemeentelijke gebouwen met een publieke functie en de directe omgeving. Om hiervoor in aanmerking te komen kunnen ondernemers/exploitanten een uitgebreide toegankelijkheidscheck of schouw laten uitvoeren. Op basis van deze schouw kan een bouwkundig advies worden gegeven voor de noodzakelijke aanpassingen en een aanvraag ingediend worden bij het toegankelijkheidsfonds.

Criteria toegankelijkheidsfonds

Aanvraagformulier toegankelijkheidsfonds