Skip to content
Gebarentaal Boijmans

Toegankelijke rondleidingen bij Museum Boijmans

Het museum is er voor iedereen. Maar niet iedereen vindt er even makkelijk zijn weg.  Voor dove en slechthorende of blinde en slechtziende mensen kan het best lastig zijn. Om zo’n bezoek voor hen makkelijker te maken, start Museum Boijmans Van Beuningen met twee bijzondere rondleidingen: ‘Ongehoord Boijmans’ en ‘Ongezien Boijmans’.

Ongezien Boijmans is een museumrondleiding die alle zintuigen aanspreekt. Zo zijn er bijvoorbeeld voelmaterialen, zoals tekeningen met een reliëf ontwikkeld. Het prikkelen van de zintuigen helpt om de kunst zo goed mogelijk te beleven. Op de derde zondag van de maand om 15.00 uur kun je een rondleiding volgen langs een aantal hoogtepunten in de collectie van het museum, speciaal gericht op de blinde en slechtziende bezoekers.

Gebarentaal
Ongehoord Boijmans is een museumrondleiding in de Nederlandse Gebarentaal. Na een intensief trainingstraject geven twee nieuwe museumdocenten rondleidingen in gebarentaal. Dove bezoekers ontdekken zo de mooie verhalen achter de werken in het museum en kunnen er over praten met de museumdocent zonder tussenkomst van een tolk. Op de eerste zondag van de maand om 15.00 uur kun je een rondleiding volgen, met elke maand een ander thema.

Meer informatie.
Wanneer: elke derde zondag van de maand om 15.00 uur;
Waar: Boijmans Van Beuningen;
Kosten: 8,50 euro / gratis voor mensen met een Museumkaart of Rotterdampas.

Vooraf dient u zich even online aan te melden. Kijk op de website voor tickets en aanmelden voor Ongehoord of voor Ongezien.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief