Skip to content
Staatssecretaris Van Rijn

Toegankelijk ov: ruim 10.000 handtekeningen

Ter gelegenheid van de Week van de Toegankelijkheid heeft het online platform No Limits Network  10.756 handtekeningen aan staatssecretaris Martin van Rijn aangeboden. Daarbij willen aandacht vragen voor een onbeperkt toegankelijk ov.

De overhandiging vond plaats in het Atrium van het Ministerie van Welzijn Volksgezondheid en Sport in Den Haag. Het B-Team van No Limits Network bestaat uit vijf jonge programmamakers met een beperking, die met elkaar een wekelijks consumentenprogramma maken op Youtube voor het online platform No Limits Network van KRO-NCRV voor mensen met een beperking. Met de petitie vraagt het B-Team aan staatssecretaris Van Rijn om ervoor te zorgen dat al het nieuwe materieel dat vanaf nu wordt aangeschaft voor iedereen toegankelijk is, dat er aanpassingen worden gedaan aan het bestaande materieel en dat defect materieel altijd zo snel mogelijk wordt gemaakt.

Nog altijd lastig
Voor veel mensen met een beperking in ons land is het nog altijd lastig om onbelemmerd met het openbaar vervoer te reizen, aldus de groep. Zo zijn bijna alle bussen wel toegankelijk, maar is nog niet eens de helft van alle bushaltes dit. Verder is het van tevoren aanvragen van assistentieverlening bij NS de groep een doorn in het oog. “Een spontaan bezoekje aan vrienden in een andere plaats wordt dan een grote uitdaging als je een beperking hebt”, aldus No Limits Network.

Bron: OV-Magazine

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief