Skip to content
Mirjam Haagh

Toegankelijk blijft speerbunt Breda

Iedereen moet mee kunnen doen in Breda. Ook mensen met een beperking. Daarom heeft de gemeente Breda samen met deskundigen partners zoals Breda-Gelijk voor de komende jaren een actieplan gemaakt.

Komend jaar wordt de focus gelegd op ‘vrije tijd’. Er wordt daarbij vooral gewerkt aan de bewustwording in de samenleving. Ook moet de bejegening van mensen met een beperking nog beter. Er wordt verder gewerkt aan de toegankelijkheid van het uitgaansleven en evenementen. Er moet een prikkelarme kermis komen of een horecagelegenheid met minder herrie. Voor blinden en slechtzienden moeten er meer geleidelijnen komen in de binnenstad.

Vervolgagenda
De actiepunten zijn opgenomen in de Vervolgagenda toegankelijkheid ‘Breda, stad voor iedereen, met of zonder beperking’. Wethouder Miriam Haagh: “De afgelopen jaren heeft Breda enkele prijzen mogen ontvangen. We kregen onder meer de prestigieuze Access City Award van de Europese Commissie.” Nu gaat Breda verder. Daarom zijn nu de acties voor de komende periode beschreven. “Hiermee werken we aan een nog toegankelijker en inclusiever Breda.” Aldus de wethouder.

Ook andere groepen
De Vervolgagenda geldt voor meer mensen dan alleen mensen met een fysieke handicap. Er wordt voortaan ook rekening gehouden met laaggeletterden en mensen met een licht verstandelijke beperking.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief