Skip to content

Tiende editie Sportief Tour geslaagd

Op 4 april werd de tiende editie van de Sportief Tour georganiseerd door Breda Gelijk, een middag waarop kinderen met en zonder beperking samen sporten om de integratie te bevorderen. Het vond plaats in Jeugdland in Ulvenhout. We kunnen terug kijken op een geslaagde middag waarbij veel aanwezigen hebben kunnen ervaren hoe het is om een beperking te hebben en vooral om te zien hoeveel overeenkomsten er zijn. Integratie heeft op vele manieren plaats gevonden!

Leerlingen van het Breda College (Voortgezet speciaal onderwijs voor kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking), NBS Boeimeer (regulier basis onderwijs) en bewoners van Koninklijke Visio (mensen met een visuele en verstandelijke beperking) sportten samen. Leerlingen van het Bredero College (voortgezet onderwijs voor leerlingen met gedrags- en/of psychiatrische problematiek) werden ingezet als persoonlijk begeleider of als leider van een team en sportten ook mee.

Wethouder
Het startschot van de middag werd gegeven door wethouder Miriam Haagh.
Tijdens de middag werd een parcours afgelegd met de volgende onderdelen: Dance fit, een workshop die werd gegeven door Sanne Steerneman, de Sports Jumper (gesponsord door Perfetti Van Melle), rolstoel voetbal en penalty’s schieten bij oud NAC speler Ton van Eenennaam. De inzet van Grote Broers en Grote Zussen als vrijwilliger bij de diverse onderdelen was geweldig . Op deze manier konden alle leerlingen genieten van de middag en zien dat iedereen op zijn of haar manier kan sporten. De persoonlijk begeleiders zorgden ervoor dat ook de mensen met een visuele beperking hun weg konden vinden en mee konden doen aan alle activiteiten. Soms was het in het begin even spannend voor deze leerlingen maar al snel namen ze hun rol prima op zich. In ieder team zat een mix van verschillende scholen.

Sponsors
De middag startte met een lunch, welke aangeboden kon worden door de volgende sponsors: AH Brabantplein, AH Heksenwiel, AH Ginnekenweg en de ISPC zorgde voor het fruit. De broodjes werden belegd door leerlingen van het Berkenhof college. Vervolgens kregen alle leerlingen een kleur ’t shirt aan, welke overeen kwam met de kleur van het team waar zij deel van uitmaakten. Deze ’t shirts werden gesponsord door Van Oers Accountancy en Thomassen Business Gifts.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief