Skip to content
Blinde Man Met Begeleider

Tien jaar Running Blind

Toen 10 jaar geleden een paar mensen in het Oogziekenhuis in Rotterdam samen besloten om hardlopen als instrument in te zetten om blinden en slechtzienden sociaal in beweging te krijgen konden ze niet weten dat er nu al 11 regiogroepen in Nederland zijn waar meer dan 150 lopers wekelijks bijeenkomen en samen sporten. Elke maand staan er lopers van Running Blind aan de start bij regionale loopevents.

Hardlopen, Nordic Walking en wandelen zijn populair. De afgelopen twee jaar verdubbelde het aantal regiogroepen bij Running Blind. Bijna alle groepen zijn in de regio onderdeel van een atletiekvereniging waar ook mensen zonder beperking sporten. Het is Running Blind gelukt om er een echte integratiesport van te maken. Running Blind viert nu het 10 jarig bestaan met clinics en sponsorlopen op het Nationaal Olympisch Sportcentrum Papendal in Arnhem. Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober staat Papendal in het teken van sport en ontmoeting voor en door mensen met een visuele beperking. Er doen 150 slechtziende en ziende lopers mee. Naast clinics over o.a. voeding, ademhaling, yoga, pilates en massage staan er ook looponderdelen op het programma.

Ester Vergeer
Zaterdag is er een inspirerende peptalk van Ester Vergeer die aan de hand van haar eigen ervaringen als para-olympisch en veelvoudig wereldkampioen rolstoeltennis uitlegt wat sport met je doet. De avond wordt vervolg met een Salsa workshop die gegeven wordt door een slechtziende dansdocente en een feest. Zondagochtend is er een 5 en 10 kom loop en een parcours voor Nordic Walkers. De opbrengst van deze sponsorloop is voor het oogfonds voor meer onderzoek naar oogziektes.

Meer informatie vindt u op www.runningblind.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief