Skip to content

Thebe en GGz Breburg openen gezamenlijk behandelcentrum

Thebe en GGz Breburg gaan op een gezamenlijke locatie zorg bieden aan kwetsbare ouderen. Ook hebben de zorgorganisaties het plan om samen een expertisecentrum te openen. Hiertoe tekenden zij woensdag een overeenkomst.

Thebe en GGz Breburg werken al veel samen, maar vinden dat de zorg voor bepaalde groepen beter kan. Het gaat met name om ouderen die behoefte hebben aan verzorging en verpleging en daarnaast te maken hebben met andere problematiek, zoals psychische problemen, Korsakov, gedragsproblemen door dementie of door niet aangeboren hersenletsel.
De zorgorganisaties willen een nieuw gebouw realiseren op een plek in Breda waar het binnenkort te slopen zorgcentrum Haga staat. Op deze locatie gaan Thebe en GGz Breburg straks beide huisvesting en behandeling bieden aan hun cliënten. Het gaat dan om de doelgroepen geronto-psychiatrie, observatie, cognitieve neuro revalidatie voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en ambulante zorg met deeltijdbehandeling.
Thebe en GGz Breburg gaan de plannen in de komende periode verder uitwerken. Ook gaan zij op zoek naar een partij die het gebouw gaat ontwerpen en de bouw gaat realiseren. De partijen kijken ook naar de mogelijkheid om andere organisaties in de regio te betrekken bij de samenwerking.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief