Skip to content
Teken Petitie

Teken petitie NSGK

Veel kinderen en jongeren met een beperking staan aan de zijlijn. Ze spelen niet mee in de speeltuin omdat die niet toegankelijk is voor hun rolstoel. Ze sporten bij speciale sportclubs, gaan naar speciale vakanties, en worden met speciale busjes vervoerd naar speciale crèches en scholen. Daardoor leren kinderen met en zonder handicap elkaar nauwelijks kennen. En worden kinderen met een handicap niet voorbereid op een zelfstandig leven in onze samenleving.

Een kwart miljoen mensen die van jongs af aan op een zijspoor worden gezet: dat willen we toch niet? Een samenleving die kinderen en jongeren uitsluit, doet zichzelf tekort. Bovendien: kinderen en jongeren met een handicap hebben het recht om mee te doen. Deelname aan de samenleving is geen gunst maar een mensenrecht. Dat is vastgelegd in het VN-verdrag voor de Rechten van Personen met een Handicap.

Petitie
De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) roept de overheid daarom via een petitie op, om werk te maken van het VN-verdrag. Maak de beloftes waar: maak openbare speelplekken verplicht toegankelijk zodat kinderen met én zonder een beperking samen kunnen spelen. Zorg dat kinderen met een handicap naar een gewone school kunnen als zij dat willen. Maak het aantrekkelijk voor werkgevers om jongeren met een beperking duurzaam aan te nemen.

Teken hier de petitie

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Ik vind het fantastisch dat de jeugd zo talrijk aanwezig is bij de klimaatbetogingen.
    Ik wens ze heel veel succes en hoop dat het het gewenste resultaat opleverd

  2. Francine, het is mooi dat de jeugd zich inzet voor maatschappelijke doelen. In het geval van toegankelijke speeltuinen is het net weer even anders. Deze kinderen hebben vaak een té jonge leeftijd om te gaan strijden voor een toegankelijke speeltuin! Mooi dat de NSGK hieraan mee werkt. Teken dus de petitie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief