Skip to content
Rolstoeler Tankt Benzine

Tanken niet langer ‘gedoe’ voor mensen met functiebeperking

De bestuurder die door met zijn of haar gehandicaptenparkeerkaart heen en weer te zwaaien of te toeteren de aandacht van de pompbediende probeert te trekken behoort binnenkort tot de verleden tijd.

Met de nieuwe en gratis ‘fuelService’-app kun je als bestuurder met een fysieke- of bewegingsbeperking heel simpel ondersteuning krijgen bij het tanken. Shell heeft zich als eerste grote oliemaatschappij met haar tankstations bij de app aangesloten. De verwachting is dat andere merken volgen om zo snel en makkelijk extra service te verlenen aan mensen met een functiebeperking.

App door en voor mensen met beperking
Initiatiefneemster voor de app is Corinne Jeanmaire, zelf rolstoelgebruiker. “Om te voorkomen dat je voor niets rijdt, kun je met de app vooraf checken welk benzinestation je kan helpen. Daarnaast kun je bij aankomst melden bij welke pomp je graag geholpen wilt worden”, aldus de initiatiefneemster. Eerder dit jaar is voor mensen met een beperking de ‘fuelService’-app in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd en is daar inmiddels een succes gebleken. Zo’n 2000 benzinepompen van verschillende merken zijn via de app bereikbaar.

Week van de Toegankelijkheid
Otwin van Dijk, oud-Tweede-Kamerlid en tegenwoordig burgemeester van Oude IJsselstreek en voorzitter van Stichting Keurmerk voor Toegankelijkheid, zegt “fuelService draagt op een slimme en praktische manier bij aan de oplossing van één van de grootste uitdagingen voor gehandicapte autobestuurders. We roepen andere oliemaatschappijen op zich bij dit initiatief aan te sluiten. Toegankelijkheid moet de norm worden, ook bij tankstations!”

De app is gratis voor de gebruikers.  Wil je de app eens bekijken en uitproberen? Hij is hier(IOS, Android, Windows) gratis te downloaden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief