Skip to content

‘Tafeltje-dek-je vaak ongezond en niet lekker’

Veel kant-en-klaar aan huis bezorgde maaltijden, gericht op bijvoorbeeld zorginstellingen, zijn te zout en bevatten te weinig groente. Ook houdt de smaak niet over. Een proefpanel van deskundigen vermoedt dat veel aanbieders koken uit zakjes en pakjes. Dit stelt de Consumentenbond na onderzoek.

De bond analyseerde vijf verschillende maaltijden van acht aanbieders (Apetito, Chef Martin, Diepvriesman, Eten met gemak, Food Connect, Maaltijdservice.nl, Uitgekookt en Vers aan Tafel). Daarbij keken de onderzoekers naar voedingswaarde (hoeveelheid zout en verzadigd vet) en samenstelling (aantal calorieën en hoeveelheid groente). Door het hoge zoutgehalte scoorden bijna alle maaltijden een onvoldoende voor de voedingswaarde. Slechts 6 van de 39 keer bevatte de geteste kant-en-klare hap 2 gram zout of minder.
Wat betreft verzadigd vet deden de maaltijden het beter: de helft blijft onder de 6 gram verzadigd vet. Verder bevatten de maaltijden over het algemeen de juiste hoeveelheid energie, maar te weinig groente. Maaltijdbezorger Chef Martin haalde het hoogste testoordeel (7,0), Diepvriesman en Vers aan Tafel kregen een onvoldoende (5,2).

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief