Skip to content
Suzie Pellis

Suzie Pellis kandidaat Uniek Sporttalent

Ze is gek van zwemmen, zo hard mogelijk als het kan. Het heeft de 9-jarige Suzie Pellis al een rits nationale titels, medailles en bekers opgeleverd. Ze zwemt bij Hieronymus in Roosendaal. Suzie zwemt zonder rechter onderarm.

Handicap negen, heet het officieel. En daardoor val je op als je deelneemt in het reguliere zwemcircuit. Zeker als je ook nog vaak wint.  Precies daarom doet Suzie mee aan de verkiezing Uniek Sporttalent 2017. Bij Hieronymus is ze bij de minioren de enige zwemster met een beperking. Dat moet anders worden, vindt ze. ,,Iedereen kan zwemmen.”
Het talent van Suzie is ondertussen ook buiten de regio opgevallen. Ze volgt trainingen in Amersfoort bij het paralympisch miniorenteam van de KNZB. Ook bij het regionaal trainingscentrum in Eindhoven duikt ze geregeld op. Suzie mag zich ondertussen ook Nederlands paralympisch miniorenkampioen noemen. Natuurlijk is ze daar best trots op. ,,Ik ben kampioen op alle slagen.”

Beter toegankelijk maken
Bij winst in de internetverkiezing krijgt de vereniging 5.000 euro om het sporten voor mensen met een beperking te promoten en beter toegankelijk te maken. Anders gezegd: om meer sporters met een beperking het zwembad in te krijgen. Voor Suzie zelf zit er ook een mooie prijs aan vast. Welke? ,,Dat weet ik niet zo goed.”  Haar moeder weet het wel: een training volgen van een topcoach of aanwezig zijn bij een groot zwemevenement. Stiekum hoopt haar moeder op een specifieke starttraining van iemand als Pieter van den Hoogenband. ,,In de onderwaterfase en bij de keerpunten kan ze de meeste winst maken.”

Vanaf 1 oktober kan er op Suzie gestemd worden via www.unieksporten.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief