Skip to content
Norbruis

Successen voor Nederlanders bij WK paracycling

Het wereldkampioenschap para-cycling op de baan in het Braziliaanse Rio de Janeiro is voor Nederland een groot succes gewonden.

Op de openingsdag werden twee wereldtitels binnengehaald door Caroline Groot (500 meter  C5) en Alyda Norbruis (individuele achtervolging C2). Caroline Groot debuteerde op het internationale podium met een gouden medaille en een regenboogtrui. Ze wees de Chinese Jufang Zhou (tweede) en de Argentijnse Mariela Delgado (derde) terug op dit tijdsonderdeel met een tijd van 36,575. Caroline Groot heeft op de derde dag van het wereldkampioenschap op de baan voor para-cyclists in Rio de Janeiro een tweede wereldtitel behaald. Nadat de sportster uit de C5-klasse eerder goud won op de 500 meter, was ze nu de snelste op de scratch. Extra sensationeel als je weet dat Groot haar eerste WK rijdt.

Drie keer goud
Alyda Norbruis zette in de kwalificatie van de individuele achtervolging in de klasse C2 de snelste tijd neer met 4.17.924. De Friezin wist runner-up Sini Zeng ook in de finale achter zich te houden en veroverde zo haar eerste gouden medaille van dit wereldkampioenschap. Norbruis begon de tweede dag met goud op de 500 meter, een onderdeel waarop de deelneemsters één keer volle bak tegen de klok reden. Ze bleef de Australische Amanda Reid (zilver) en de Chinese Zhenling Song (brons) voor. Op de scratch stonden de Duitse Denis Schindler (zilver) en de Amerikaanse Jamie Whitmore (brons) met haar op het podium.

Meer plakken
Daniel Abraham Gebru won bij de mannen in de C5-klasse brons op de individuele achtervolging. Tristan Bangma deed op de tandem – samen met Patrick Bos – hetzelfde op de kilometer.  Arnoud Nijhuis veroverde zilver op de kilometer. Brons was er voor Tristan Bangma en Patrick Bos op de achtervolging op de tandem.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief