Skip to content
Clloudcuddle

Student verovert de wereld met een bedtent voor kinderen met een functiebeperking

Ze is al student ondernemer van het jaar en sleepte met haar startup de ASN Wereldprijs in de wacht. Het geven van een TedTalk staat nog op de bucketlist van Lotte Leufkens (25) en ook dat kan ze binnenkort afvinken.

Met haar start-up CloudCuddle staat Lotte vandaag in de finale van de TedXAmsterdamWomen Startup Award. De ondernemer en student Werktuigbouwkunde zal hier haar maatschappelijke businessconcept pitchen: CloudCuddle, een mobiele bedtent voor kinderen met een functiebeperking waardoor zij mee op vakantie kunnen met het gezin of bij opa en oma kunnen blijven slapen. Het event is niet alleen ‘gaaf’ maar vooral handig voor de onderbelichte doelgroep van haar onderneming, zegt Lotte: “Ik wil heel graag spreken over de problemen van onze doelgroep. Mijn klantengroep is daar zelf niet toe in staat, wat mij tot hun spokesman maakt. Dat is heel tof.”

Opblaasbaar
CloudCuddle bestaat uit een opblaasbaar frame met een net en een hoeslaken. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. De combinatie van een supersterke constructie met comfortabele stoffen en een doordacht ontwerp is het geheim. Het beschermt volledig en geeft de kinderen een geborgen gevoel. Ze kunnen niet uit bed vallen of uit het tentje kruipen en kunnen zich nergens aan bezeren. Zonder afgesloten te zijn van de buitenwereld; ouder en kind kunnen elkaar altijd zien en met elkaar communiceren. De techniek achter CloudCuddle is ontleend aan de kite-industrie. Daarom kan CloudCuddle extreme krachten weerstaan. Lotte is mede-oprichter van CloudCuddle. Ze kan zich bijna niet voorstellen dat het bedrijf ontstond uit een schoolopdracht. Studerend aan de TU Delft hoorde ze van het probleem dat duizenden kinderen niet veilig kunnen logeren wegens het gebrek aan een goed bed. Het was de start van een enerverende zakentijd en een gloednieuwe vriendschap met mede-oprichter Francesca Lucas. Dat was drie jaar geleden. Inmiddels rondt ze haar studie af en wilt ze groeien met haar bedrijf.

Ook interessant
Lotte wilt sneller méér bereiken met haar startup. Afgelopen jaar begon ze met gebruikerstesten. Met de prototypes reed zij met Francesca naar gezinnen met kinderen met een functiebeperking. Een bijzondere ervaring. Lotte: “Als wij een bezoek hadden gebracht aan een gezin, hoorde we de dag erna hoe blij ze waren met de CloudCuddle. We kregen cadeautjes, flessen wijn. Ik vond dat heel bijzonder en dacht damn, het is zo’n groot probleem dat blijkbaar door niemand is opgepakt. Ik kan niet wachten hiermee fulltime aan de slag te gaan. Ik bedoel: wat voor betere baan kan je jezelf wensen?!”

Alle kanten op
Voor nu is het nog even dubbel werken: drie dagen in de week afstuderen en drie dagen werken. Dat komt neer op zo’n 60 a 70 uur per week. Best pittig, voor een uit de hand gelopen hobby zegt ze. Toch heeft het volgens Lotte voordelen dat ze nog student is. “Ik kan vrij goedkoop leven. Al het kapitaal kan in de startup. Ik heb het idee dat ondernemen minder risicovol is als je student bent. Ik maak er graag gebruik van.” Mocht Lotte vandaag de de Startup Award winnen dan weet ze wel wat het haar onderneming zou brengen. “In één woord: publiciteit. Aandacht voor het probleem van deze doelgroep. Dat is waarom ik meedoe. De problemen in deze marktgroep zijn ontzettend onderbelicht, terwijl oplosbaar. Bizar toch?”

Meer weten over CloudCuddle? – klik hier.

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Voor bed tent lijkt mij wel handig voor mijn dochter met syndroom van down ze is zeven jaar en slaapt in een speciaal bed voor het elke keer eruit gaan leek mij makkelijk zo’n tent voor in de vak gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief