Skip to content
Stemmen Verstandelijk Gehandicapten

Stemmen met een licht verstandelijke beperking

Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Om mensen beter voor te bereiden op deze verkiezingen, begeleidt ProDemos workshops op locatie voor mensen met een lichte verstandelijke beperking onder de noemer ‘ProDemos Schuift aan: Stem jij ook?’. Ook in Oosterhout wordt zo’n workshop gegeven.

Het is belangrijk dat alle mensen met een verstandelijke beperking zèlf de keuze kunnen maken of ze wel of niet gaan stemmen bij verkiezingen. Daarbij wil de organisatie hen stimuleren om gebruik te maken van hun stemrecht.

Programma
De insteek van de avond is dat het een leuke avond moet zijn. De organisatie informeert de deelnemers op een luchtige, interactieve manier over de gemeenteraadsverkiezingen en gaan ook daadwerkelijk oefenen met stemmen. Een gesprek met een of meerdere (lokale) politici is onderdeel van het programma.

Een workshop duurt inclusief korte pauze maximaal twee uur en behandelt de volgende vraagstukken:
•Hoe werkt de gemeenteraad?
•Waarom is het belangrijk om te stemmen?
•Hoe kies ik de partij die bij mij past?
•Hoe moet ik stemmen?

Oosterhout
In Breda is geen informatieavond. Die wordt wel gehouden in Oosterhout en wel in  de woonaccommodatie van Prisma, Huize Limburgstraat 21, Oosterhout. De avond staat gepland voor dinsdag 6 maart 2018 tussen 19.00 uur en 20.30 uur.
Meedoen? Neem contact op met rgriffioen@prismanet.nl

Meer lezen over het project: www.stemjijook.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief