Skip to content
Special Olympics Team

Special Olympics Team NL is klaar voor World Games

De 65 sporters met een verstandelijke beperking van Special Olympics Team NL hebben zich zaterdag gepresenteerd in Utrecht. Zij gaan binnenkort meedoen aan de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Die beginnen op 14 maart. De Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi, zijn het grootste sportevenement ter wereld voor mensen met een verstandelijke handicap.

Van 14 t/m 21 maart strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar. De 65 sporters en 23 coaches van Team NL zullen in Abu Dhabi actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen.  Tijdens de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen. Ze kunnen laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

 Wereldwijde beweging
Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium dat hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief