Skip to content
Logo Soldaat Van Oranje

Soldaat van Oranje voor doven en slechthorenden

De musical Soldaat van Oranje speelt op woensdag 18 april speciaal voor doven, slechthorenden en andere mensen die zijn aangewezen op gebarentaal. Dit gebeurt naar aanleiding van de vele verzoeken om de voorstelling toegankelijk te maken voor deze grote groep mensen, maakte de producent vandaag bekend.

Samen met gebarentaaltolk Erika Zeegers en schrijftolk en ondertitelaar Linda Gomes, heeft de productie de opties onderzocht om de voorstelling ook voor deze groep te kunnen spelen. De uitdaging was de draaiende theaterzaal van de TheaterHangaar. „Tijdens de voorstelling is er boventiteling en zijn er live twee gebarentolken zichtbaar op de schermen boven het podium en halverwege de zaal”, legt de producent uit. „De schermen draaien veilig mee met de bewegingen van de theaterzaal én wel zo dat de voorstelling precies te volgen is als bij de andere voorstellingen het geval is.”

Kaartverkoop van start
De kaartverkoop voor de speciale voorstelling gaat vandaag van start. Soldaat van Oranje vertelt het verhaal van Engelandvaarder Erik Hazelhoff Roelfzema. Met bijna 2300 voorstellingen en meer dan 2,4 miljoen bezoekers is het de best bezochte theaterproductie uit de Nederlandse geschiedenis.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief