Skip to content
Sint En Piet

Sinterklaas voelen

Wat zou Sinterklaas voorstellen zonder zijn kenmerkende baard, mijter en staf? En Piet zonder zijn mooie pak? Het zijn juist deze visuele prikkels die ervoor zorgen dat wij Sint en Piet kunnen omschrijven met onze ogen dicht.

Maar wat nou als je door een visuele beperking nog nooit Sinterklaas hebt kunnen zien? Dan sta je als kind tijdens de feestdagen mooi aan de zijlijn. En daar is door de specialisten van Stichting Dedicon nu wat op bedacht.

Relieftekeningen
Speciaal voor kinderen die niet (goed) kunnen zien, zijn er reliëftekeningen van Sint en Piet ontwikkeld. Ook de cadeautjes, de zak, de staf en het paard zijn voelbaar gemaakt in een speciale tekeningenband. Die voelbare tekeningen helpen blinde en slechtziende kinderen te begrijpen hoe Sinterklaas eruit ziet zodat ze kunnen meepraten met hun leeftijdsgenootjes. Met de tekeningen wordt Sinterklaas een familiefeest voor echt iedereen.
De vereenvoudigde tekeningen van Sint en Piet zijn voelbaar gemaakt op een speciaal soort zwelpapier. De zwarte inkt op het zwelpapier komt omhoog nadat de inkt is verwarmd in een speciaal oventje. Hierdoor worden de afbeelding en de brailletekst voelbaar.

De tekeningenband is op te vragen bij Stichting Dedicon

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief