Skip to content
Gehandicaptenparkeeerkaart

Sensoren bewaken invalidenplekken

Een proef met sensoren onder parkeerplaatsen voor mensen met een functiebeperking. Die moet in Amsterdam een einde maken aan het ten onrechte parkeren op deze plekken.

Momenteel hebben veel houders van een parkeerontheffing last van voertuigen die ten onrechte gebruikmaken van het voor hun gereserveerde parkeervak. Veel automobilisten of pakketbezorgers denken bij het zien van een leeg parkeervak voor invaliden dat zij daar wel even kunnen staan, maar daardoor kunnen de houders van een gehandicaptenvergunning flink gedupeerd worden.

Gebrekkig
De handhaving is op dit moment in Amsterdam nog gebrekkig. Alleen als een controleur langs het vak rijdt en ziet dat het verkeerde voertuig staat geparkeerd, wordt een bon à 370 euro uitgeschreven. Daarom laat Amsterdam deze maan onder vijftig verschillende gehandicaptenparkeerplaatsen in de stad een sensor plaatsen.

Twee systemen
In de maanden daarna worden twee verschillende systemen getest, waarmee vastgesteld kan worden of het juiste voertuig in het vak geparkeerd staat. Als de sensor, met de database verbonden via ‘internet of things’-technologie, signaleert dat het verkeerde voertuig probeert te parkeren, krijgt Handhaving en Toezicht automatisch een seintje.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief