Skip to content
Ruiterbos

Schurft bij bewoners verzorgingshuis Breda

Bij vier bewoners van verzorgingshuis Ruitersbos in Breda is schurft vastgesteld. De instelling gaat alle 400 bewoners en medewerkers preventief behandelen tegen de besmettelijke huidziekte.

De directie van het verzorgingshuis heeft in overleg met de GGD besloten alle betrokkenen een pillenkuur te verstrekken om mogelijk nieuwe besmettingen tegen te gaan. Ook is een speciaal scabiës-team (Latijnse term voor schurft) in het leven geroepen. “Schurft is weliswaar een redelijk onschuldige ziekte, maar we merken wel dat het voor onrust zorgt. We krijgen er ook vragen over. Met deze behandeling hopen we die onrust te kunnen wegnemen”, aldus Michel Wijngaards, bestuurder van Ruitersbos.

Klacht indienen
Frans Schoester bij wiens 91-jarige moeder in Ruitersbos de huidaandoening als eerste werd geconstateerd, zegt een klacht te gaan indienen bij de Inspectie voor de Volksgezondheid. Schoester vindt dat het tehuis veel te laat maatregelen heeft genomen. ,,Wij zijn pas op 19 september ingelicht dat mijn moeder geïnfecteerd was. En dat terwijl ze al zeker vier weken met scabiës rondliep. Maar omdat ze geen jeuk had was dat de verpleging niet opgevallen.”
Wijngaards zegt in een reactie ‘mijn handen in het vuur te durven steken’ dat de uitbraak in het tehuis goed is aangepakt. ,,Feit is dat de huidziekte zeer lastig is te herkennen, meestal moet daar een dermatoloog aan te pas komen. Dus ook een zeer professionele verpleging had dit niet eerder kunnen zien aankomen.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief