Skip to content
Logo Nijntje Museum

Rondleidingen voor dove kinderen in Nijntje museum

Vanaf deze maand organiseert het Nijntje Museum in Utrecht speciale familierondleidingen voor dove en slechthorende peuters en kleuters. De rondleiding wordt gegeven in Nederlandse Gebarentaal door een dove gids. Ook is er ondersteuning door een stemtolk.

Momenteel staan er drie data voor rondleidingen vast: 21 juni, 19 juli en op 16 augustus, steeds van 15.15 tot 16.15 uur. Het is de bedoeling dat de rondleidingen in gebarentaal ook na de zomer structureel elke maand gaan plaatsvinden.

Initiatief Musea in Gebaren.
Het fotografiemuseum FOAM in Amsterdam is de initiatiefnemer van het samenwerkingsproject Musea in Gebaren, dat de speciale rondleidingen voor dove en slechthorende bezoekers in 2016 is gestart. Eerst vonden de rondleidingen alleen plaats in Amsterdamse musea. In 2016 en in 2017 namen meer dan 1000 doven en slechthorenden deel aan de programma’s van Musea in Gebaren. Vanaf dit jaar is het programma uitgebreid tot zestien musea, waaronder dus ook het Nijntje Museum, het enige museum dat zich op dove peuters en kleuters richt.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief