IJssalon Frezzo heeft voortaan een drempelhulp. Door deze drempelhulp wordt het ook mogelijk voor mensen met een rollator, een rolstoel of een kinderwagen om zelf te kunnen zien welke keuze er in smaken ijs is, doordat ze nu de zaak binnen kunnen komen.
Nadat burgemeester Paul Depla de drempelhulp heeft gedoopt door er wat onwennig overheen te rijden met een scootmobiel is Frezzo ook officieel drempelvrij. De Eerste Burger gaf in zijn begeleidend woordje aan, dat Breda had getekend voor ‘Breda doet mee’, een actie waardoor de stad zich inzet voor mensen met een beperking. Een goed iniatief om met elkaar te zorgen dat Breda inclusief wordt. Iedereen hoort erbij en moet mee kunnen doen en dus ook naar binnen kunnen om zelf een ijsje uit te zoeken. De voorzitter van het ondernemersfonds Jos Koniuszek, is ook blij met het initatief. ‘Het is het de hoogste tijd dat Breda ook de beste binnenstad wordt voor minder mobiele bewoners. Ik ben vanaf de Haagdijk naar Frezzo gewandeld en heb alle drempels boven de tien centimeter genoteerd, het waren er 45.’ Volgens Koniuszek zijn veel ondernemers zich niet bewust van het ongemak dat dit voor rolstoelers met zich meebrengt.
Feest
Het plaatsen van de drempelhulp was een feestelijke gebeurtenis. Het duo Sunny Dee trad op, Frezzo deelde gratis ijsjes uit aan de mensen die speciaal voor het leggen van de drempelhulp waren gekomen en zelfs de zon vierde het feestje mee. Politici, ondernemers, vrijwilligers van Breda Gelijk en anderen die zich sterk maken voor een gastvrij en toegankelijk Breda waren aanwezig.
Kees Arends, eigenaar van Frezzo vond in eerste instantie een drempelhulp best een investering. Hij kon zich voorstellen dat meer ondernemers die gedachte hebben. “Door de bijdrage uit het toegankelijkheidsfonds is de investering maar erg klein. Het grootste gedeelte wordt vergoed en het kost nauwelijks tijd om de aanvraag te doen. Met zoveel meerwaarde voor je zaak is de tijdsinvestering echt peanuts”.
Via het Toegankelijkheidsfonds krijgen ondernemers namelijk de eerste 500 euro hiervoor gratis vergoed. De overige kosten worden tot 5000 euro voor de helft gesubsidieerd. Volgens drempelhulpverkoper Philip van de Berg van Mediplus Breda kost een gemiddelde drempel veel minder dan 500 euro.
Klik hier voor meer informatie over het Toegankelijkheidsfonds
Dit bericht heeft 0 reacties