Skip to content
Rolstoelschermen

Rolstoelschermen, een uitdaging

In de schermsport gaat het er om om je tegenstander te raken zonder zelf geraakt te worden. Dit is hetzelfde uitgangspunt bij rolstoelschermen. Techniek, tactiek en snelheid zijn heel belangrijk. Het is een uitdaging!

Bij rolstoelschermen staan de rolstoelen vast in een frame. Om het wapen van je tegenstander te ontwijken kun je met je bovenlichaam naar achter bewegen of je kunt met je wapen weren. Om aan te vallen kun je met je bovenlichaam naar voren bewegen. Omdat je dicht bij elkaar zit heb je voldoende spierkracht in je armen nodig. Rolstoelschermen is geschikt voor alle mensen die niet lopend kunnen sporten.

In Breda kun je schermen bij schermvereniging Pallas. Bij Pallas doen mensen met een beperking zoveel mogelijk mee met de rest van de groep. Daarnaast krijgen zij individuele training om de specifieke vaardigheden van het rolstoelschermen onder de knie te krijgen. Zowel jeugdigen als volwassen maken deel uit van het Pallas Wheelchair Fencing Team!

Elke vrijdag avond van 20.00 tot 22.00 uur wordt er getraind in gemeentelijk sportcentrum de scharen. Er is schermkleding aanwezig.
Meer weten: Bel met Jaap ten Cate 06-37423948 of mail jaap3737@hotmail.com.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief