Skip to content
Nac Tribune

Rolstoellift NAC niet te repareren, pas volgend seizoen oplossing

De lift naar het rolstoelplatform in het Rat Verlegh Stadion is niet meer te repareren, zo laat NAC weten. En dus moet er een nieuwe komen. Dat gaat dit seizoen niet meer lukken.

Al maanden is de lift bij vak F8 stuk. De reparatie is voor NAC verworden tot een hoofdpijndossier. ,,We zitten er ontzettend mee in onze maag dat dit probleem al zolang speelt”, zegt algemeen directeur Justin Goetzee op de clubwebsite.

Niet geschikt
Al sinds de plaatsing van de lift in de zomer van 2014 is er gedoe. Meermaals is een monteur van het installatiebedrijf ter plekke geweest om te kijken waarom die telkens vastloopt. ‘Het bedrijf is echter niet in staat om de lift naar behoren te laten functioneren en ontwijkt in de ogen van NAC alle verantwoordelijkheid voor het probleem’, zo schrijft de club. Een extern adviesbureau oordeelt dat de lift helemaal niet geschikt is om zware rolstoelen en scootmobielen te tillen. De enige oplossing lijkt dan ook een compleet nieuwe lift plaatsen.

Vervelend
Goetzee: ,,Het feit dat een deel van onze supporters de dupe is van dit slepende conflict is heel vervelend. We proberen voor de supporters met een handicap altijd een passende oplossing te vinden en zorgen tijdens de wedstrijd voor een consumptie en waar nodig dekens en paraplu’s. Deze oplossing is echter altijd minder dan een werkende lift die ervoor zorgt dat deze supporters gewoon op hun eigen plek kunnen zitten.” Uiterlijk voor de start van volgend seizoen moet het probleem opgelost zijn.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief