Virtuele Droomvlucht

Ritje in de Virtuele Droomvlucht: ‘Net alsof je naast elkaar zit’

Gasten met een beperking kunnen vanaf nu genieten van Droomvlucht. Niet zwevend in een gondel door de attractie, maar in een speciale ruimte voor rolstoelers. Twee aan twee, dus vier mensen tegelijk. Beide dubbele cabines worden met een gordijn verduisterd.

,,Zij ondergaan een virtuele beleving samen met hun medebezoeker”, zegt bestuursvoorzitter Fons Jurgens van de Efteling. Alle zintuigen worden geprikkeld en door middel van een koptelefoon en een microfoon zijn de gehandicapte gast en zijn metgezel in de attractie met elkaar verbonden. ,,Beiden zien, horen, voelen en ruiken hetzelfde. De snelheid, de wind, de geuren.”

Afstudeeropdracht
Freek Teunen bedacht de Virtuele Droomvlucht en kreeg van de Efteling het geld en alle medewerking om zijn idee, een afstudeeropdracht voor de Universiteit Twente, waar te maken. Hij vond dat in deze tijd van grenzeloze digitale ontwikkelingen en virtual reality-techniek ook mensen met een beperking de rit door het sprookjesachtige decor moeten kunnen maken.  Maar dan wel interactief en dat is gelukt.

Droomvlucht 25 jaar
Droomvlucht ging 25 jaar geleden open, na de nodige strubbelingen met het vervoerssysteem. De creatie van wijlen Ton van de Ven is nog altijd de meest populaire van alle attracties. Het eerste jaar mochten ook mensen met een functiebeperking er in, maar dat ging nogal eens mis en dan moest iedereen er uit. Vanwege de veiligheid werd daarom besloten om gasten met een beperking niet meer toe te laten. Maar voor hen is er nu, in het jaar van het zilveren jubileum, de Virtuele Droomvlucht.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *