Skip to content
Rick Brink, Minister Gehandicaptenzaken

Rick Brink (33) ‘minister’ van Gehandicaptenzaken

Rick Brink (33) is in het Kurhaus tijdens een live-uitzending van KRO-NCRV verkozen tot officieuze minister van Gehandicaptenzaken. Brink werd door een jury gekozen uit zes kandidaten.

Brink komt een jaar lang betaald in dienst bij de omroep KRO-NCRV en krijgt een team ter ondersteuning. De omroep gaat het thema dit jaar ook in diverse programma’s op radio en televisie integreren.

Gemeenteraadslid
Brink komt uit Hardenberg (Overijssel) en is daar gemeenteraadslid voor het CDA. Hij wil zich vooral gaan inzetten voor kinderen.
,,Het is van groot belang dat gehandicapte kinderen volledig kunnen integreren in het onderwijs en de samenleving’’, zei hij eerder in een interview met RTV Oost. ,,Door het mogelijk te maken dat zij samen met andere kinderen kunnen spelen en naar school gaan, halen we hen uit hun isolement.’’

Onzichtbaar
,,Er zijn bijna twee miljoen Nederlanders met een handicap. Die zijn haast onzichtbaar, ook in politiek Den Haag’’, zei initiatiefnemer en presentatrice Lucille Werner. ,,Het beleid gaat nu over veel verschillende ministeries, die allemaal een klein stukje hebben.’’ Werner strijdt al jaren voor meer acceptatie en zichtbaarheid van gehandicapten.

Kennismaken
Vrijdag was Brink op bezoek bij Minister Hugo de Jonge, de minister van Volksgezondheid. Die liet hem bij de ministerraad ook kennis maken met de andere ministers van het Kabinet. Brink verklaarde er een aantal doelen te hebben. Hij wil meer aandacht voor kinderen met een handicap, meer maatwerk om mensen met een beperking aan het werk te helpen en meer aandacht voor eenzaamheid onder deze groep. Nederland telt ongeveer twee miljoen mensen met een beperking.Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Ik ben erg blij met Rick Brink als voorvechter voor toegankelijkheid
  van rolstoelers.
  Vele winkels zijn te nauw en geen opstapje, te als tesraurants.
  De mindervalidevoorzieningen zijn vaak treurig, te lage toiletten,
  geen steunen. Op campings geen ruimte voor je rolstoel en ga zo
  maar door.
  Ook de Europese mindervalide kaart is in zeer beperkte landen geldig.
  Dat is toch te gek. Daar moet verandering in komen.

  Met vriendelijke groet,
  Lenny Buscher

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief