Skip to content
Trein

Reisassistentie op alle NS-stations vóór 2025.

De NS gaat de reisassistentie voor mensen met een beperking de komende jaren fors uitbreiden. Er zal – naast de stations die dat al aanbieden – op meer dan honderd extra stations reisassistentie beschikbaar komen. Dit betekent dat in 2025 alle NS-stations reisassistentie verlenen.
Ieder(in) is blij met de verdere uitbreiding van de reisassistentie.

Zelfstandig reizen.
Ieder(in) en de andere consumentenorganisaties streven er nog steeds naar dat iedereen zelfstandig kan reizen. Voor mensen met een fysieke beperking kan dit vaak worden bereikt door een drempelloze toegang tot het station en trein. En voor mensen met een visuele beperking is een goede routegeleiding door het station en naar de trein noodzakelijk. Toch zal voor sommige groepen altijd een vorm van reisassistentie nodig blijven.

Regionale vervoerders: volg het voorbeeld.
Bij veel regionale vervoerders rijden inmiddels treinen die zelfstandig toegankelijk zijn voor mensen met een fysieke beperking. Hier zijn geen drempels meer om op het station of in de trein te komen. De vervoerders menen dat assistentieverlening daarom niet meer nodig is en bieden deze vervolgens niet meer aan. Ze vergeten hierbij dat mensen met een visuele beperking niet of in ieder geval veel minder geholpen zijn met een drempelloze toegang en dat voor sommige groepen reisassistentie altijd nodig blijft. Ieder(in) roept de regionale vervoerders daarom op om het voorbeeld van de NS te volgen en reisassistentie mogelijk te maken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief