Skip to content
Bezoek

PvdA voorzitter op bezoek bij Breda Gelijk

PvdA voorzitter Nelleke Vedelaar bezocht op 9 oktober samen met wethouder Miriam Haagh Zorg Voor Elkaar Breda en Breda Gelijk. Zorg voor elkaar Breda biedt ondersteuning, hulp en zorg aan de burgers van Breda. Breda Gelijk is het platvorm voor mensen met beperkingen en mantelzorgers.

Als oud-wethouder Zorg, Wonen, Armoedebestrijding, Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de gemeente Zwolle toonde Nelleke Vedelaar veel belangstelling voor de zorgen en de hulpbehoefte van de inwoners van Breda. Zij was onder de indruk van het één-loket systeem en de betrokkenheid van alle medewerkers en vrijwilligers die samen hulp bieden voor zorg in de brede zin, waaronder eenzaamheid, geldzaken of mantelzorg.

Aan het lijntje
Nelleke Vedelaar en Miriam Haagh luisterden naar en spraken met vrijwilligers, medewerkers en mensen die om hulp vragen, zoals Jolanda. Zij vertelde zeer geëmotioneerd, hoe zij door veel persoonlijke tegenslag steeds dieper in de put raakte. Jarenlang werd zij door de traditionele zorgaanbieders aan het lijntje gehouden, van het kastje naar de muur gestuurd en als zij hulp kreeg werd zij na korte tijd weer aan haar lot overgelaten. Uiteindelijk kwam zij in contact met vrijwilligers en medewerkers van Zorg Voor Elkaar Breda, zoals Susanne die haar nog steeds helpt bij het lezen van haar post, het invullen van formulieren en die een luisterend oor heeft voor Jolanda’s zorgen. Dankzij deze begeleiding is Jolanda tegenwoordig zelf vrijwilligster, die trots is op de bijdrage die zijzelf levert voor anderen die met persoonlijke problemen kampen. Nelleke Vedelaar toonde diep respect en bedankte Jolanda voor de moed om zo open met de groep over haar zorgen te praten.

Ongeloof
Ook het verhaal van Marcel van den Muysenberg, naast zorgzame vader rolstoelhockeytrainer van het Deens nationale team, leidde tot verbazing en ongeloof. Hij vertelde, hoe vaak zelfs bij nieuwe projecten te weinig aandacht wordt geschonken aan gelijke toegang voor mensen met een functiebeperking. “Het is niet de bedoeling dat jullie overal kunnen komen”, hoorde hij wel eens. Samen met Gwen van der Meer en Jeanet Notten legde hij uit, hoe Breda Gelijk zich ervoor inzet om deze misstanden uit de wereld te helpen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief