Skip to content
Prins

Princenhage haalt geld op voor verlamde prins Sanseverius

In tijden van nood ontdek je wie je echte vrienden zijn. De bekende Princenhagenaar Ronald Huismans weet dit als geen ander. Zijn vrienden: Will Hense, Nico Stokman en Cees Hoosemans proberen namelijk de komende tijd zoveel mogelijk euro’s voor hem op te halen met verschillende acties. Dit geld is nodig om de woning van Huismans aan te passen nu hij vanwege een hersenbloeding eenzijdig verlamd is geraakt.

Voor veel bewoners van Princenhage is de naam Ronald Huismans een begrip. De man was onder andere de presentator van Baronie TV, liet vaak van zich horen als tonprater en ging ook een aantal carnavalsjaren door het leven als Prins Sanseverius van ’t Aogje.  Hoewel Huisman regelmatig in de schijnwerpers van Princenhage stond, roemt Hense zijn vriend vooral ook om zijn werk achter de schermen. “Ronald heeft zich in Princenhage tot de dag van zijn hersenbloeding ingezet voor de mensen”, stelt hij. “In zijn woordenboek kwam geen nee voor”, vult Stokman zijn vriend aan.

Hersenbloeding
Aan al deze maatschappelijke betrokkenheid kwam op 4 januari 2017 een eind. Op 56-jarige leeftijd werd Huismans getroffen door een hersenbloeding. De attack maakte hem eenzijdig verlamd en leverde ook visuele problemen op. Ook werd al snel duidelijk dat de woning van Huismans niet ingericht is op zijn nieuwe medische situatie. “Hij ligt nu beneden in de kamer en daar gaat om half acht een scherm omheen, dat is natuurlijk niet ideaal”, verklaart Hense.

Bron: BNdeStem

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief