Skip to content
Beekse Bergen

Pretparken, musea en voetbalstadions moeten toegankelijker worden voor rolstoelers

Vrijetijdslocaties beloven dat ze hun best gaan doen om toegankelijker te worden voor mensen met een functiebeperking. In de Efteling zijn daar afspraken over ondertekend. In Brabant gaat het om Safaripark Beekse Bergen, de Efteling, NAC, PSV, Willem II en het Noordbrabants Museum.

Landelijk doen zo’n zestig dierentuinen, musea, theaters, pretparken en voetbalstadions mee aan de actie, een initiatief van de Zonnebloem. Die club uit Breda heeft vijf ton gekregen van de Vriendenloterij en besteedt dat geld de komende twee jaar aan het project Onbeperkt eropuit. Wat gaan ze doen? Woordvoerder René Rijkers legt uit: “Mysteryguests in een rolstoel of scootmobiel brengen een bezoek en bekijken of de doorgangen breed genoeg zijn voor rolstoelen. Ook onderzoeken ze of de automaten laag genoeg hangen.” Daarna brengt de Zonnebloem, met haar hoofdkantoor in Breda,  advies uit wat er beter kan.
Ook geeft de Zonnebloem aan hoe je moet omgaan met een lichamelijke beperking. “Nog te vaak gebeurt het dat een medewerker over het hoofd van de gehandicapte heen met de begeleider praat.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief